Over ons

Over ons

Wat ooit begonnen is met veel dierenliefde, een toenemend aantal huisdieren, steeds meer opvangdieren, diensten bij de Dierenambulance en de kans om op een ouder boerderijtje te gaan wonen met een klein landje, is uitgegroeid tot Swiffers Hoeve! Een heerlijke plek, met vrij uitzicht, gelegen aan de waterkant waar een terras is aangelegd om heerlijk even te kunnen genieten!

Vrijwilligers

Swiffers Hoeve is een stichting en draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Alle voorkomende werkzaamheden worden door inzet van familie Zalm en met ondersteuning van een dertigtal trouwe vrijwilligers uitgevoerd. De zorg voor de aanwezige (opvang)dieren is niet zozeer gebonden aan tijd en gaat zo nodig dag en nacht door.

Naast de dagelijkse verzorging van de dieren, het ontvangen en informeren van mensen (klanten of bezoekers van Swiffers Hoeve) en onderhoudswerkzaamheden, staan ook kundige vrijwilligers paraat om dier en mens te helpen tijdens de geplande bezoeken in verzorgingshuizen of instellingen. De vrijwilligers doen deze werkzaamheden onbezoldigd. Zij krijgen geen financiële vergoeding voor hun inzet.

Ook het bestuur draait volledig op vrijwillige basis. De bestuursleden hebben een gezamenlijke passie: liefde voor dieren.

  • Nokkie Zalm, oprichtster en penningmeester, beheert de stichting en zorgt voor alle informatie en contacten. Ook neemt zij een groot deel van de zorg van de dieren op haar schouders, ze heeft dan ook een EHBD (Eerste Hulp bij Dieren) diploma.
  • Denise Zalm, secretaris, verzorgt de communicatie rondom de stichting. Zowel de website als Facebookpagina valt onder haar beheer en daarnaast gaat zij regelmatig mee met de mobiele knuffelboerderij naar zorginstellingen.
  • Stephanie Kusters-Steinmann is de voorzitter van de stichting en heeft veel dierenkennis. Ze is trainer op de hondenclub in Alphen aan den Rijn en gaat ook regelmatig mee naar de zorginstellingen met de mobiele knuffelboerderij.

Swiffers Hoeve

Achterweg 35
2376 AX
Nieuwe Wetering