Oprichting

Geschiedenis van Swiffers Hoeve

Nokkie Zalm, oprichtster van stichting Swiffers Hoeve, is sinds augustus 2015 vrijwilligster bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omgeving. De liefde voor dieren zit bij haar in het bloed en op deze wijze kon zij nog meer bijdragen aan het welzijn van dieren (in nood). Met het behaalde EHBD-diploma (Eerste Hulp bij Dieren), verleent zij in noodsituaties kundige hulp aan zieke en gewonde dieren. Dieren, die een tijdelijk onderkomen nodig hebben, waar geen reguliere opvang voor is, kunnen altijd mee voor (tijdelijke) opvang aan huis.

In 2016 kocht de familie Zalm een half vrijstaande woning in Nieuwe Wetering. Bij de woning hoorde een braakliggend stukje land dat met behulp van vrienden en kennissen omgetoverd is ten behoeve van het (veilig en comfortabel) opvangen van (een deel van) de dieren.

Het toenemend aantal (opvang)dieren leeft op welhaast magische wijze in alle rust met en bij elkaar. Bijvoorbeeld Hopper, een opgevangen haas, toonde zich een voorbeeldig ‘pleegvader’ voor verweesde eendjes. Deze rust tonen de dieren ook naar mensen toe en dat viel op. Mede hierdoor werd Nokkie Zalm benaderd om ook eens in een verzorgingshuis met de dieren op bezoek te komen.

En zo gebeurde het dat in oktober 2017 een volgeladen auto en trailer met (zorgvuldig uitgekozen en geschikte) dieren op bezoek ging bij (dementerende) ouderen. Op dat moment wist Nokkie Zalm niet dat er een enorme vraag is naar deze ‘mobiele knuffelboerderij’. Kort na dat bezoek, kwamen er meer aanvragen binnen van verzorgingshuizen in de omgeving en ook (basis)scholen en andere instellingen namen contact met Nokkie op voor een bezoek van ‘Nokkie en haar beestenbende’.

Swiffers Hoeve

Achterweg 35
2376 AX
Nieuwe Wetering