Financiën

Swiffers Hoeve

Is een stichting zonder winstoogmerk. De dagelijkse zorg voor alle opvangdieren wordt gedaan met ontzettend veel toewijding en kunde, gaat in feite non-stop door en wordt voornamelijk ‘uitbetaald’ in dankbaarheid en veel dierenliefde. We vragen slechts beperkte tegemoetkoming in de kosten voor opvang en de bezoeken aan verzorgingshuizen. De stichting draait voornamelijk op donaties, waardoor het belangrijk is om de kosten en opbrengsten in balans te houden.

De kosten draagt de stichting voornamelijk door de donaties die bezoekers aan Swiffers Hoeve doen, af en toe een open dag en extra activiteiten zoals de mobiele knuffelboerderij. De opbrengsten uit de bezoeken van verzorgingshuizen en instellingen zijn weliswaar minimaal, maar leveren een significant aandeel. De opbrengsten worden gebruikt voor het dagelijkse onderhoud, zoals voer, en medische kosten van de dieren. Maar de prijzen voor een locatiebezoek, wil Swiffers Hoeve zo laag mogelijk houden om zo toegankelijk te zijn voor de meeste verzorgingshuizen en instellingen. Deze hebben vaak ook maar een minimaal budget voor dit soort extra activiteiten

Medische kosten komen meestal onverwacht om de hoek kijken. Dankzij de samenwerking met Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.,  die samenwerkt met Dierenkliniek Rijnoever Alphen aan den Rijn en Sterkliniek Alphen aan den Rijn is hier vaak een passende oplossing voor te vinden en eventueel kan er beroep gedaan worden op een noodfonds. Daarnaast staat Dierenkliniek Anicura ‘T Leidse Land altijd voor ons klaar met kundig advies en denken ze altijd met ons mee in oplossingen!

Voor groot onderhoud, zoals de verbouwing van de schuur en het vervangen van het hekwerk, heeft Swiffers Hoeve een beroep gedaan op verschillende fondsen. Inmiddels zijn er meerdere grote donaties binnen gekomen. De stichting is enorm dankbaar voor deze steun, omdat hiermee uiteindelijk de dieren worden geholpen. Door dit soort (grotere) financiële bijdragen kan de stichting in de toekomst zieke en gewonde dieren beter opvangen en mensen helpen met de opvang van hun dier bij ziekte.

Swiffers Hoeve

Achterweg 35
2376 AX
Nieuwe Wetering