Uit het oog…

Uit het oog, maar niet uit het hart…

Met zoveel dieren op de Hoeve betekent dat, helaas, ook dat we af en toe afscheid moeten nemen. Wanneer zij pijn hebben, ziek zijn of omdat ze te oud worden. Een lastig moment, maar soms ook heel mooi om de dieren uit hun lijden te verlossen. Op deze pagina staan de dieren die inmiddels een mooi plekje in de hemel hebben gekregen.

Swiffer
Swiffer kwam als babyzwaan van 1 dag binnen. Hij is opgegroeid op Swiffers Hoeve. Swiffer is ooit uit het nest gegooid en was neurologisch niet goed en daardoor kon hij niet terug de natuur in. Swiffer mocht daarom blijven, had veel zorg nodig, maar was heel speciaal en lief! 
Helaas is hij in december 2017 overleden. Als herinnering hebben we Swiffer omgedoopt tot de naam van de stichting.

Hopper
Hopper is beter bekend als ‘de haas met drie poten’. Hij kwam binnen als haasje van nog geen week oud. Hij is groot gebracht met de fles en wilde ook niet van de melk af. Hierdoor was hij te gesoicialeerd en kon niet naar uitgezet worden. Hopper vond alles wat klein was erg lief. Dus als er een kuikentje of babykonijntje werd binnen gebracht, mocht het bij Hopper in de kooi. Hopper hield het dan goed warm en waste het als een echte pleegouder. Door een gekke sprong in het weiland heeft hij zijn linkerachterpoot gebroken. De Sterkliniek uit Alphen a/d Rijn heeft hem toen geopereerd. Uiteindelijk is zijn pootje eraf gehaald en ging hij als haas met drie poten door het leven. Ogenschijnlijk ging het heel goed, maar blijkbaar was Hopper toch niet sterk genoeg en is hij 4 januari 2018 overleden… Hopper was liever dan lief!

Yolo
De eerste geit op Swiffers Hoeve. Yolo vond het te gek om met Freya, de hond, in het weiland te spelen. Elkaar uitdagen en samen de gekste sprongen maken. Daarnaast was Yolo ook een echte geit: ondeugend, altijd om aandacht bedelen en een zak brood was nergens veilig. Yolo was het clowntje op de dierenweide maar tegelijkertijd verschrikkelijk lief! 

 

 

Dumpie, zo’n lieve dankbare geit, die op een late maandagavond bij ons werd gebracht nadat de Dierenambulance haar had gevonden:gedumpt, samen met een aantal kratten, gevuld met kippen en konijnen… De Dierenpolitie heeft haar aan ons overgedragen. In de eerste instantie angstig en afwachtend, maar langzaam wonnen we haar vertrouwen en werd ze zo lief en knuffelbaar in de omgang! Helaas, ruim een jaar na haar komst, heeft ze een gesprongen darm gehad en moesten we na uren strijd, afscheid van haar nemen… Dumpie, gedumpt, maar hier zo geliefd, en zo blij dat we haar toch nog vertrouwen en liefde kunnen hebben geven!

 

 

 

Neeltje

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close