Nieuws

13 december 2019

𝐕𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠 𝐢𝐧 Het Parool… een reportage van Swiffers Hoeve met een bezoek aan ‘t Huis aan de Poel (Brentano Amstelveen). Zo beeldend geschreven, maar ook nog aangevuld met prachtige foto’s. Dit is waar we het voor doen: de lach van Tante Rie, meneer Rietveld en mevrouw Glazer! Tot in 2020 ❤️

Lees het hele artikel: https://www.parool.nl/…/haan-kapoentje-gaat-op-knuffelbezo…/

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen


9 november 2019

Vanmiddag een heel mooi bedrag van € 5.000,00 ontvangen van Stichting DierenLot tijdens de Landelijke Dierenlotdag. Een onwijs mooi bedrag, maar de waardering van ons werk en de eer om tussen een aantal grote dierenorganisaties te mogen staan, is minstens zo mooi! #samenvoordieren

Afbeelding kan het volgende bevatten: 7 mensen, lachende mensen, staande mensen


30 maart 2019

Swiffers Hoeve ontvangt Goed voor elkaar Bokaal 2019 van PRO Kaag en Braassem

Nieuwe Wetering – Zaterdag 30 maart ontving Swiffers Hoeve de Goed voor elkaar Bokaal 2019 van PRO Kaag en Braassem. Naast de bokaal ontving de stichting ook een waardecheque ter waarde van €500,-

De uitreiking vond plaats op het zonnige terras van Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering. Het is het tweede jaar dat PRO Kaag en Braassem de prijs uitreikt. Leden van de politieke vereniging konden initiatieven voordragen die de gemeente mooier, gezonder, leuker, duurzamer, sportiever of op een andere manier beter maken. Na de nominatie mochten inwoners van Kaag en Braassem stemmen. Dit jaar kreeg Swiffers Hoeve de meeste stemmen.

Op dit moment wordt de 90 vierkante meter schuur verbouwd om in de toekomst nog beter dieren op te vangen. De stichting is afhankelijk van donaties voor deze verbouwing. “Het bedrag komt goed van pas voor de verbouwing van de schuur”, vertelt Nokkie Zalm, oprichtster van Swiffers Hoeve. “Maar eigenlijk zijn we nog veel blijer met het winnen van de Bokaal: de erkenning dat we goed werk verrichten is nog veel mooier!”

Swiffers Hoeve is een dierenopvang bij ziekte van mens en dier in Nieuwe Wetering. De stichting vangt zieke en gewonde dieren op, maar ook dieren van mensen die (tijdelijk) door ziekte of revalidatie niet meer voor hun dier kunnen zorgen. Naast de opvang bezoekt de stichting ook verzorgingshuizen en zorginstellingen met de dieren.

Het bedrag dat Swiffers Hoeve wint, is afkomstig van de contributie-inkomsten van PRO Kaag en Braassem. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “Wie lid is van PRO, gelooft in de kracht van de gemeenschap. Het geld kan dus niet beter besteed worden dan aan de mensen die hun kennis en tijd gebruiken om onze leefomgeving te verbeteren.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 4 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten


Dinsdag 26 maart

Leidsch Dagblad: “Het wonder van de lieve dieren”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, buiten


24 maart 2019

Swiffers Hoeve wint Goed voor elkaar Bokaal 2019 van PRO Kaag en Braassem

Het is de tweede keer dat PRO Kaag en Braassem de Goed voor elkaar bokaal uitreikt. Leden van de politieke vereniging konden initiatieven voordragen die de gemeente mooier, gezonder, leuker, duurzamer, sportiever of op een andere manier beter maken. In totaal werden negen initiatieven genomineerd. Vervolgens mochten alle inwoners van Kaag en Braassem stemmen op hun favoriete initiatief; een oproep waar meer dan 800 mensen gehoor aan gaven.

Dit jaar wint Swiffers Hoeve de Goed voor elkaar Bokaal 2019 en een geldprijs ter waarde van €500,00. Welke gebruikt gaat worden voor de verbouwing van de schuur  om dieren beter op te vangen. Het bedrag dat Swiffers Hoeve wint, is afkomstig van de contributie-inkomsten van PRO Kaag en Braassem. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “Wie lid is van PRO, gelooft in de kracht van de gemeenschap. Het geld kan dus niet beter besteed worden dan aan de mensen die hun kennis en tijd gebruiken om onze leefomgeving te verbeteren”.


16 maart 2019

NLdoet op Swiffers Hoeve!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buiten


17 november 2018

 

Toch een soortement van 1e paal… De verbouwing is begonnen!

 

 

 


15 november 2018 mochten wij bij Rotaryclub Roelofarendsveen vertellen wie wij zijn en wat wij doen. Naast een mooie donatie voor de schuur ook heel veel mooie reacties ontvangen!


2 november 2018

Dankzij een geweldige donatie van Abri voor Dieren is er een prachtig nieuw hek geplaatst. Een stuk veiliger voor de dieren, een grotere zwemkooi én het is veel mooier geworden!


20 oktober 2018

Weer zo’n “houden van is loslaten- momentje”…

Vaak in onze handen gehad, heel veel flesjes gevoed, allemaal tussen de 70 en 120 gram binnengekomen, en nu groot, zelfstandig en tijd om de wijde wereld in te gaan!


19 oktober 2018

Denise heeft via een winactie op Facebook van Etos een prachtig handdoekenpakket gewonnen voor Swiffers Hoeve…


Zaterdag 29 september 2018… Prachtige weer, een paar honderd vrolijke mensen, bijna 100 prachtige prijzen voor de loterij, gesponsord door de lokale middenstand, springkussen, kleurwedstrijd, knutselen, workshops, Dierenambulance Alphen aan den Rijn, Amivedi en een prachtig team aan vrijwilligers  maakte de Open Dag op Swiffers Hoeve tot een meer dan geweldige dag! De opbrengst was maar liefst 1500 euro voor de schuur!

 

 

 

Dinsdag 18 september 2018 

Fonds Alphen en omstreken doneert € 5.000,00 voor verbouwing schuur Stichting Swiffers Hoeve

Nieuwe Wetering – Stichting Swiffers Hoeve ontvangt een donatie van € 5.000,00 van Fonds Alphen en omstreken voor de verbouwing van de 80 vierkante meter schuur. Mede dankzij deze donatie gaat de wens om de schuur geschikt te maken voor betere dierenopvang, in vervulling. 

Nokkie Zalm, oprichtster van de stichting: ‘’De stichting is opgezet vanuit de liefde voor dieren. Door de grote en toenemende vraag voor het opvangen van dieren is de verbouwing van de schuur hard nodig. De stichting is nog jong, maar groeit snel. Wij zijn erg dankbaar dat Fonds Alphen en omstreken ons steunt. Nu kunnen wij starten met de geplande verbouwing en in de toekomst nog beter dieren opvangen en verzorgen’’. Momenteel vindt de opvang voornamelijk plaats op het stukje land dat de stichting in bezit heeft of in het woonhuis van familie Zalm. Zo staat de woonkeuken regelmatig vol met hokken binnengebrachte egeltjes, haasjes of jonge eendjes, die of geflest moeten worden en/of zorg nodig hebben.

Stichting Swiffers Hoeve vangt (o.a. in samenwerking met Dierenambulance Alphen a/d Rijn e/o) voornamelijk zieke en gewonde dieren op, waar geen reguliere opvang voor is. Bij Swiffers Hoeve krijgt het dier de juiste zorg en na de herstelperiode zet de stichting het dier weer uit, zoekt zij een nieuwe eigenaar of blijft het dier op Swiffers Hoeve wonen.

Ook tijdens ziekte van de mens (of na overlijden) staat Stichting Swiffers Hoeve klaar om de zorg van hun dier over te nemen, naaste familieleden te ontlasten of uiteindelijk in gezamenlijk overleg een nieuw baasje te zoeken.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met bijna € 200.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.


Zaterdag 29 september 2018: Open dag Swiffers Hoeve

Zaterdag 29 september 2018
12.00 – 16.00 uur
Achterweg 35, 2376 AD in Nieuwe Wetering
Gratis entree

De opbrengst van de Open Dag gaat naar de verbouwing van de schuur om zieke en gewonde dieren beter op te vangen in de toekomst!

Er wordt een grote loterij georganiseerd met gesponsorde prijzen van lokale ondernemers uit Kaag & Braassem. Win jij een onderhoudsbeurt voor je fiets of een gratis knipbeurt? Koop snel je lootjes! 1 lot €2,00 / 3 loten voor €5,00

Voor kinderen is er een kleurwedstrijd met een leuke prijs (de kleurplaat kan opgehaald worden bij Swiffers Hoeve en op de Open Dag ingeleverd worden), natuurlijk kan er geknuffeld worden met de dieren en zijn Dierenambulance Alphen a/d Rijn e.o. en Amivedi aanwezig.

Voor meer activiteiten deze dag: volg onze Facebookpagina en houd het evenement op Facebook in de gaten!


Vrijdag 11 mei 2018

illi Engineering is op bezoek geweest om video’s op te nemen van onze beestenbende… Deze beelden willen zij gaan gebruiken voor hun Magisch Interactief Schilderij, wat zij ontwikkeld hebben voor mensen met dementie. Swiffers Hoeve kan hierop getoond worden als voorbeeld en in het dagprogramma. Een mooie kans voor ons om op een bijzondere manier gepresenteerd te worden!

 


Donderdag 10 mei 2018

Hemelvaartsdag 2018, Kim van Nies Creaties, is de trailer komen bestickeren met ons logo! Na uitgebreid wegboenen van de oude stickers, een goede wasbeurt en oppoetsen, werd de trailer geüpload naar een chiquere uitgave!

   


Donderdag 26 april 2018

We hebben hem: onze waterfiets! Nu niet alleen knuffelen bij Swiffers Hoeve, maar ook eendjes, meerkoeten, nesten en nog veel meer spotten vanaf het water!     


Maandag 16 april 2018

Het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord doneert maar liefst €2.500 voor het opknappen van de schuur! Vorige week mochten we de cheque in ontvangst nemen. Sprakeloos en vooral heel erg blij met deze donatie!


Maandag 9 april 2018

Soms kruipen mensen zomaar in je hart… gewoon omdat ze te lief zijn.

Geliefd bij iedereen door haar eenvoud en wat een liefde voor dieren, met name kattenbeesten! Wat zijn wij blij dat wij haar in de laatste maanden van haar leven haar nog zo gelukkig konden maken met de bezoeken van de beestenbende en in het bijzonder onze katten Stickie en Pardoes.

Stiekem hopen wij dat ze in de poezenhemel is gekomen, wat zal ze dan genieten!


Zondag 8 april 2018

Houden van is ook los laten. Vandaag de “baby” zwanen uitgezet, want ze zíjn inmiddels zelfstandig genoeg om voor zichzelf te kunnen zorgen…. Al vonden zij het los laten ook erg moeilijk en zwemmen ze nu nog steeds bij het landje….

Houden van is ook los laten. Vandaag de “baby” zwanen uitgezet, want ze zíjn inmiddels zelfstandig genoeg om voor zichzelf te kunnen zorgen…. Al vonden zij het los laten ook erg moeilijk en zwemmen ze nu nog steeds bij het landje….Meer video's in reacties!

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018


Vrijdag 9 februari 2018

Vanaf vandaag is Swiffers Hoeve officieel! Vanmiddag is het bestuur bestaande uit Nokkie, Denise en Steph bij notariskantoor Von Hertzberg geweest om de papieren te tekenen!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close