Kippen en hanen

Marie, alias Marc-Marie, kwam als kuiken van 2 dagen binnen… heel lang werd gedacht dat het een hen was, maar Marie bleek een transHender en dus een haan! Hij denkt dat hij heel stoer is, maar is eigenlijk een kroelhaan, die kraait als een leeglopende ballon!

Duckie is een klein hennetje, die samen met 4 broertjes via de Dierenambulance, binnen kwam… De haantjes hebben een ander thuis gekregen, maar Duckie werd verliefd op Marie. Duckie haar eieren vielen steeds op de grond, want mevrouw moest en zou op de werkbank broeden en dat was niet een ideale plek… Uiteindelijk hebben we een uitkomend Brahma ei bij haar gelegd en zo werd ze de trotse moeder van een inmiddels 2 x zo grote Brahma kip en was ze de gelukkigste kip in het landje!

Poek, de wederhelft van Kroe, werd bij ons gebracht omdat ze alle kippen terroriseerde. Als het niet zo lukken, zou Poek echt een probleem zijn… maar na een paar dagen, sloot Poek zich bij de kippenbende aan en heeft nooit gepikt naar een ander! Poek is mooi, knuffelbaar en een tevreden kip!

Daan, kroop uit het ei onder het toeziend oog van Daan en werd natuurlijk naar hem vernoemd… Daan wordt helemaal gelukkig als ze geknuffeld wordt en gaat ook altijd mee naar de verpleeghuizen, waar ze rustig op een stoel gaat zitten wachten tot er iemand komt die haar wil knuffelen en blijft daar dan ook het liefst van de middag op schoot zitten!

Kip, gevonden door de Dierenambulance en leek een bazinnetje te hebben, maar werd nooit opgehaald… Kip loopt lekker te struinen in haar uppie of samen met de andere kippen. Ze maakt zich niet druk en doet wat ze zelf wil!

Piep, een ei in november uitgebroed door een duif, bleek een kippenkuiken. Hij is opgegroeid bij Hopper… maar uiteindelijk werd hij te groot en is Piep bij de konijnen buiten gezet, waar hij zich prima vermaakt! Piep loopt los en overal, ook in het landje, maar slaapt nog steeds het liefst bij de konijnen. Als de achterdeur open staat, komt hij ook graag binnen buurten… hij is heel lief, supertam en wil graag gekriebeld worden!

Knorretje slijt haar oude dag op Swiffers Hoeve. Samen met Muis en Pluispoot kwam ze hier, allemaal 10+ kippen. Ze  kuierden de hele dag en waren altijd in elkaars buurt! Helaas geniet alleen Knorretje (Achterste kip op de foto) nog van haar oude dag hier… maar wel met hoog knuffelgehalte en ze loopt graag achter je aan.

Od
De helft van twee kleine Zijdehoentjes, samen gevonden door de Dierenambulance en bij Swiffers Hoeve terecht gekomen…. nooit opgehaald, dus zij hebben hun leventje samen voortgezet bij ons. Klein, eigenwijs, haantje Ro en kipje  Od, samen RoOd! Helaas is Ro overleden en loopt Od nu in zijn uppie tussen alle grote kippen…

The Uggs
Drie mooie Brahma dames, uitgebroed voor iemand anders, maar deze drie prachtige dames zijn gebleven… twee zijn er opgegroeid met Schoffie en een opgegroeid onder de hoede van Duckie, die al weken zat te broeden, zo graag mamma wilde worden, maar wat niet lukte… een net uitgekomen kuiken bij haar gezet en ze was de trotse moeder van een kuiken wat uiteindelijk ruim 2 keer zo groot is geworden dan zij. The Uggs scharrelen de hele dag, maar zoeken elkaar iedere avond op om samen te slapen.

Kapoentje, een broertje van The Uggs….ook op Swiffers Hoeve geboren, verhuisd, en terug gekomen, omdat hij niet in de overgebleven groep met nog een haantje pastte… zelfs gecastreerd, dus nu een kapoentje en vandaar zijn naam. Kapoentje is heel rustig, komt graag naar je toe en wil graag aangehaald worden.

The Barneys, 2 Barnevelders, heel mak, zie je overal scharrelen, eten en slapen. Gaan niks of niemand uit de weg, ploffen overal neer, en vermaken zich prima.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close