Goed voor elkaar

Swiffers Hoeve ontvangt Goed voor elkaar Bokaal 2019 van PRO Kaag en Braassem

Nieuwe Wetering – Zaterdag 30 maart ontving Swiffers Hoeve de Goed voor elkaar Bokaal 2019 van PRO Kaag en Braassem. Naast de bokaal ontving de stichting ook een waardecheque ter waarde van €500,-

De uitreiking vond plaats op het zonnige terras van Swiffers Hoeve in Nieuwe Wetering. Het is het tweede jaar dat PRO Kaag en Braassem de prijs uitreikt. Leden van de politieke vereniging konden initiatieven voordragen die de gemeente mooier, gezonder, leuker, duurzamer, sportiever of op een andere manier beter maken. Na de nominatie mochten inwoners van Kaag en Braassem stemmen. Dit jaar kreeg Swiffers Hoeve de meeste stemmen.

Op dit moment wordt de 90 vierkante meter schuur verbouwd om in de toekomst nog beter dieren op te vangen. De stichting is afhankelijk van donaties voor deze verbouwing. “Het bedrag komt goed van pas voor de verbouwing van de schuur”, vertelt Nokkie Zalm, oprichtster van Swiffers Hoeve. “Maar eigenlijk zijn we nog veel blijer met het winnen van de Bokaal: de erkenning dat we goed werk verrichten is nog veel mooier!”

Swiffers Hoeve is een dierenopvang bij ziekte van mens en dier in Nieuwe Wetering. De stichting vangt zieke en gewonde dieren op, maar ook dieren van mensen die (tijdelijk) door ziekte of revalidatie niet meer voor hun dier kunnen zorgen. Naast de opvang bezoekt de stichting ook verzorgingshuizen en zorginstellingen met de dieren.

Het bedrag dat Swiffers Hoeve wint, is afkomstig van de contributie-inkomsten van PRO Kaag en Braassem. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “Wie lid is van PRO, gelooft in de kracht van de gemeenschap. Het geld kan dus niet beter besteed worden dan aan de mensen die hun kennis en tijd gebruiken om onze leefomgeving te verbeteren.”

Swiffers Hoeve

Achterweg 35
2376 AX
Nieuwe Wetering