Ganzen

Wammes, de gans die niet zonder mensen kan. Wammes is door de Dierenambulance drie keer van de weg gehaald; mevrouw stond het verkeer op  een drukke kruising te  regelen. De eerste twee keren heeft de Dierenambulance haar terug gezet in een natuurgebied, maar steeds wandelde ze achter mensen aan naar de Grotemensenwereld. Bij de derde ophaalbeurt is besloten dat Wammes een foreverhome onder de mensen nodig had en kwam ze op de Swiffers Hoeve terecht!

Waggel kwam als babygans van een paar dagen oud binnen en is inmiddels            uitgegroeid tot een mooie gans! Waggel loopt altijd in het toompje met de Peppers en zijn grote eendenvriend Jodocus!

 

 

 

Gammel was bij geboorte al veel te klein en had een vergroeid pootje en een scheve staart… Het was al snel duidelijk dat Gammel hier zou blijven, want hij verdient veel zorg! Met een paar weken had hij ineens een snee in zijn poot… net toen zijn leeftijdsgenoten eendjes naar buiten mochten en zwemmen. Gammel moest droog blijven! En eindelijk mocht hij op het plaatsje met kinderbadje erbij en zwemmen! Maar diezelfde week mocht Gammel mee naar de Open Dag van Dierenkliniek Rijnoever in Alphen, waar hij met de konijnen en cavia’s in de grote puppyren stond. Bijna onvoorstelbaar, moment van pech, heeft een klein hondje hem gebeten… Rondleiding werd stilgelegd en Gammel werd gelijk op de operatietafel gelegd en kreeg onder narcose 10 hechtingen! Weer niet zwemmen voor de kleine gans… De wond genas goed, hechtingen eruit en eindelijk weer spetteren in het badje! Maar nu groeiden zijn vleugels niet goed: ze hangen af en de pennen bloeden regelmatig. Dus Gammel in de tape… af en toe tape af om zijn borstspier wel sterker te laten worden en zo oefenen we wat af! Extra groenvoer en gras om hem sterker te maken en nu heel hard duimen dat zijn vleugels goed gaan komen en Gammel een prachtige gans wordt!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close