Donatie Fonds Alphen

Fonds Alphen en omstreken doneert € 5.000,00 voor verbouwing schuur Stichting Swiffers Hoeve

Nieuwe Wetering – Stichting Swiffers Hoeve ontvangt een donatie van € 5.000,00 van Fonds Alphen en omstreken voor de verbouwing van de 80 vierkante meter schuur. Mede dankzij deze donatie gaat de wens om de schuur geschikt te maken voor betere dierenopvang, in vervulling.

Nokkie Zalm, oprichtster van de stichting: ‘’De stichting is opgezet vanuit de liefde voor dieren. Door de grote en toenemende vraag voor het opvangen van dieren is de verbouwing van de schuur hard nodig. De stichting is nog jong, maar groeit snel. Wij zijn erg dankbaar dat Fonds Alphen en omstreken ons steunt. Nu kunnen wij starten met de geplande verbouwing en in de toekomst nog beter dieren opvangen en verzorgen’’. Momenteel vindt de opvang voornamelijk plaats op het stukje land dat de stichting in bezit heeft of in het woonhuis van familie Zalm. Zo staat de woonkeuken regelmatig vol met hokken binnengebrachte egeltjes, haasjes of jonge eendjes, die of geflest moeten worden en/of zorg nodig hebben.

Stichting Swiffers Hoeve vangt (o.a. in samenwerking met Dierenambulance Alphen a/d Rijn e/o) voornamelijk zieke en gewonde dieren op, waar geen reguliere opvang voor is. Bij Swiffers Hoeve krijgt het dier de juiste zorg en na de herstelperiode zet de stichting het dier weer uit, zoekt zij een nieuwe eigenaar of blijft het dier op Swiffers Hoeve wonen.

Ook tijdens ziekte van de mens (of na overlijden) staat Stichting Swiffers Hoeve klaar om de zorg van hun dier over te nemen, naaste familieleden te ontlasten of uiteindelijk in gezamenlijk overleg een nieuw baasje te zoeken.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met bijna € 200.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Swiffers Hoeve

Achterweg 35
2376 AX
Nieuwe Wetering