Over ons

Wat ooit begonnen is met veel dierenliefde, een toenemend aantal huisdieren, steeds meer opvangdieren, diensten bij de Dierenambulance en de kans om op een ouder boerderijtje te gaan wonen met een klein landje, is uitgegroeid tot Swiffers Hoeve! Een heerlijke plek, met vrij uitzicht, gelegen aan de waterkant waar een terras is aangelegd om heerlijk even te kunnen genieten!

Wat biedt Swiffers Hoeve? 

  • Een mini kinderboerderij
  • Vangt dieren op (tijdelijk of blijvend, als het kan gaan de dieren terug de natuur in of naar een nieuw thuis)
  • Zoekt voor herplaatsers een nieuw thuis (bijvoorbeeld bij het overlijden van de eigenaar of als het dier niet langer verzorgd kan worden door de huidige eigenaar door verhuizen naar een woonvorm)
  • Gaat met de ”mobiele” boerderij naar verzorgingshuizen, zodat de ouderen daar met de dieren kunnen knuffelen
  • In de zomerperiode kunnen groepjes kinderen, gehandicapten en ouderen op afspraak langskomen

Swiffers Hoeve is van 1 april tot 1 oktober op woensdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur open om kennis te maken, te knuffelen of het verzorgen van de dieren!

Voor het einde van 2018 willen wij de schuur verbouwd hebben om daar meer dieren op te vangen. Dan ook voor ouderen die naar een verzorgingstehuis gaan en hun huisdier(en) niet mee mogen nemen. Het dier kan dan tijdelijk bij ons geplaatst worden tegen een laag tarief, om bij ons vandaan naar een passend nieuw thuis te gaan zoeken. De eigenaar heeft hierbij inspraak en kan in contact blijven met het dier. Ook kunnen mensen tijdens een revalidatieperiode hun huisdier tijdelijk bij ons brengen.

Met Hospice Amandi zullen we een semi-samenwerking aangaan om huisdieren van hun gasten op te vangen tijdens hun verblijf in het hospice of op de afdeling eerstelijnszorg.

Er komt ook een samenwerking met Kringloop Alkemade en wellicht Voedselbank KBEO om mensen met een klein budget te kunnen steunen met hun huisdieren.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close