Nieuws

Dinsdag 18 september 2018 

Fonds Alphen en omstreken doneert € 5.000,00 voor verbouwing schuur Stichting Swiffers Hoeve

Nieuwe Wetering – Stichting Swiffers Hoeve ontvangt een donatie van € 5.000,00 van Fonds Alphen en omstreken voor de verbouwing van de 80 vierkante meter schuur. Mede dankzij deze donatie gaat de wens om de schuur geschikt te maken voor extra dierenopvang, in vervulling. 

Nokkie Zalm, oprichtster van de stichting: ‘’De stichting is opgezet vanuit de liefde voor dieren. Door de grote en toenemende vraag voor het opvangen van dieren is de verbouwing van de schuur hard nodig. De stichting is nog jong, maar groeit snel. Wij zijn erg dankbaar dat Fonds Alphen en omstreken ons steunt. Nu kunnen wij starten met de geplande verbouwing en in de toekomst nog meer dieren opvangen en verzorgen’’. Momenteel vindt de opvang voornamelijk plaats op het stukje land dat de stichting in bezit heeft of in het woonhuis van familie Zalm. Zo staat de woonkeuken regelmatig vol met hokken binnengebrachte egeltjes, haasjes of jonge eendjes, die of geflest moeten worden en/of zorg nodig hebben.

Stichting Swiffers Hoeve vangt (o.a. in samenwerking met Dierenambulance Alphen a/d Rijn e/o) voornamelijk zieke en gewonde dieren op, waar geen reguliere opvang voor is. Bij Swiffers Hoeve krijgt het dier de juiste zorg en na de herstelperiode zet de stichting het dier weer uit, zoekt zij een nieuwe eigenaar of blijft het dier op Swiffers Hoeve wonen.

Ook tijdens ziekte van de mens (of na overlijden) staat Stichting Swiffers Hoeve klaar om (tegen een bescheiden prijs en straks zonder wachtlijst) de zorg van hun dier over te nemen, naaste familieleden te ontlasten of uiteindelijk in gezamenlijk overleg een nieuw baasje te zoeken.

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar ondersteunde het met bijna € 200.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.


Zaterdag 29 september 2018: Open dag Swiffers Hoeve

Zaterdag 29 september 2018
12.00 – 16.00 uur
Achterweg 35, 2376 AD in Nieuwe Wetering
Gratis entree

De opbrengst van de Open Dag gaat naar de verbouwing van de schuur om nog meer zieke en gewonde dieren op te vangen in de toekomst!

Er wordt een grote loterij georganiseerd met gesponsorde prijzen van lokale ondernemers uit Kaag & Braassem. Win jij een onderhoudsbeurt voor je fiets of een gratis knipbeurt? Koop snel je lootjes! 1 lot €2,00 / 3 loten voor €5,00

Voor kinderen is er een kleurwedstrijd met een leuke prijs (de kleurplaat kan opgehaald worden bij Swiffers Hoeve en op de Open Dag ingeleverd worden), natuurlijk kan er geknuffeld worden met de dieren en zijn Dierenambulance Alphen a/d Rijn e.o. en Amivedi aanwezig.

Voor meer activiteiten deze dag: volg onze Facebookpagina en houd het evenement op Facebook in de gaten!


Vrijdag 11 mei 2018

illi Engineering is op bezoek geweest om video’s op te nemen van onze beestenbende… Deze beelden willen zij gaan gebruiken voor hun Magisch Interactief Schilderij, wat zij ontwikkeld hebben voor mensen met dementie. Swiffers Hoeve kan hierop getoond worden als voorbeeld en in het dagprogramma. Een mooie kans voor ons om op een bijzondere manier gepresenteerd te worden!

 


Donderdag 10 mei 2018

Hemelvaartsdag 2018, Kim van Nies Creaties, is de trailer komen bestickeren met ons logo! Na uitgebreid wegboenen van de oude stickers, een goede wasbeurt en oppoetsen, werd de trailer geüpload naar een chiquere uitgave!

   


Donderdag 26 april 2018

We hebben hem: onze waterfiets! Nu niet alleen knuffelen bij Swiffers Hoeve, maar ook eendjes, meerkoeten, nesten en nog veel meer spotten vanaf het water!     


Maandag 16 april 2018

Het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord doneert maar liefst €2.500 voor het opknappen van de schuur! Vorige week mochten we de cheque in ontvangst nemen. Sprakeloos en vooral heel erg blij met deze donatie!


Maandag 9 april 2018

Soms kruipen mensen zomaar in je hart… gewoon omdat ze te lief zijn.

Geliefd bij iedereen door haar eenvoud en wat een liefde voor dieren, met name kattenbeesten! Wat zijn wij blij dat wij haar in de laatste maanden van haar leven haar nog zo gelukkig konden maken met de bezoeken van de beestenbende en in het bijzonder onze katten Stickie en Pardoes.

Stiekem hopen wij dat ze in de poezenhemel is gekomen, wat zal ze dan genieten!


Zondag 8 april 2018

Houden van is ook los laten. Vandaag de “baby” zwanen uitgezet, want ze zíjn inmiddels zelfstandig genoeg om voor zichzelf te kunnen zorgen…. Al vonden zij het los laten ook erg moeilijk en zwemmen ze nu nog steeds bij het landje….

Houden van is ook los laten. Vandaag de “baby” zwanen uitgezet, want ze zíjn inmiddels zelfstandig genoeg om voor zichzelf te kunnen zorgen…. Al vonden zij het los laten ook erg moeilijk en zwemmen ze nu nog steeds bij het landje….Meer video's in reacties!

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018

Geplaatst door Swiffers Hoeve op Zondag 8 april 2018


Vrijdag 9 februari 2018

Vanaf vandaag is Swiffers Hoeve officieel! Vanmiddag is het bestuur bestaande uit Nokkie, Denise en Steph         bij notariskantoor Von Hertzberg geweest om de papieren te tekenen!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close