Financiën

Swiffers Hoeve is een stichting zonder winstoogmerk. De dagelijkse zorg voor alle opvangdieren wordt gedaan met ontzettend veel toewijding en kunde, gaat in feite non-stop door en wordt voornamelijk ‘uitbetaald’ in dankbaarheid en een goed gevoel. We vragen slechts beperkte tegemoetkoming in de kosten voor opvang en de bezoeken aan verzorgingshuizen. De stichting draait voornamelijk op donaties, waardoor het belangrijk is om de kosten en opbrengsten in balans te houden.

De kosten draagt de stichting voornamelijk door de donaties die bezoekers aan Swiffers Hoeve doen, open dagen en extra activiteiten zoals de mobiele dierenboerderij. De opbrengsten uit de bezoeken van verzorgingshuizen en instellingen zijn weliswaar minimaal, maar leveren een significant aandeel. De opbrengsten worden gebruikt voor het dagelijkse onderhoud, zoals voer, en medische kosten van de dieren. Maar de prijzen voor een locatiebezoek, wil Swiffers Hoeve zo laag mogelijk houden om zo toegankelijk te zijn voor de meeste verzorgingshuizen en instellingen. Deze hebben vaak ook maar een minimaal budget voor dit soort extra activiteiten

Medische kosten komen meestal onverwacht om de hoek kijken. Dankzij de samenwerking met Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o., Dierenkliniek Rijnoever Alphen aan den Rijn en Sterkliniek Alphen aan den Rijn is hier vaak een passende oplossing voor te vinden en eventueel kan er beroep gedaan worden op een noodfonds.

Voor groot onderhoud, zoals de verbouwing van de schuur en het vervangen van het hekwerk, heeft Swiffers Hoeve een beroep gedaan op verschillende fondsen. Inmiddels zijn er meerdere grote donaties binnen gekomen. De stichting is enorm dankbaar voor deze steun, omdat hiermee uiteindelijk de dieren worden geholpen. Door dit soort (grotere) financiële bijdragen kan de stichting in de toekomst nog meer zieke en gewonde dieren opvangen en mensen helpen met de opvang van hun dier bij ziekte.

Uiteraard kijkt de stichting graag vooruit en zijn er genoeg wensen om nog in vervulling te laten gaan. Daarom hebben wij als stichting een beleidsplan geschreven. Mocht u interesse hebben in onze toekomstplannen, vraag dan ons beleidsplan op! Dit kan door contact op te nemen via info@swiffershoeve.nl.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close